Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η εξαθλίωση των μεταναστών δεν έχει σύνορα


Οι άθλιοι του Χίθροου


Έφθασαν στην Αγγλία για να βρουν μια καλύτερη ζωή και κατέληξαν να κοιμούνται κάτω από μία γέφυρα, σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο και μόλις λίγα μέτρα από τα πιο κοντινά σπίτια.
Δεκάδες μετανάστες από την Ινδία και το Μπανγκλαντές ζουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, στα περίχωρα του Λονδίνου.


Όλοι τους είναι άνεργοι κι ορισμένοι βρίσκονται σε κατάσταση ληθάργου, από το αλκοόλ. Λίγοι «τυχεροί» καταφέρνουν να βρουν σποραδικά ένα μεροκάματο, αλλά στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι του «Μικρού Πουντζάμπ», όπως έχει ονομαστεί η γέφυρα, είναι «ζωντανοί νεκροί». Σε όλα τα προβλήματά τους προστίθεται και το ανυπόφορο κρύο και η υγρασία. Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι άνθρωποι κοιμούνται σε βρεγμένες κουβέρτες.
Το ρεπορτάζ της Daily Mail είναι αποκαλυπτικό και οι φωτογραφίες ανατριχιαστικές. Η δυσωδία είναι αποπνικτική και οι περίοικοι αποφεύγουν πλέον να περάσουν από τη διάβαση που έχουν καταλάβει οι μετανάστες. Η κατάσταση τους έχει εξοργίσει και ζητούν από την κυέρνηση να κάνει κάτι. «Αν είναι νόμιμοι να τους βρουν κατάλυμα και δουλειά. Αν είναι παράνομοι να τους βοηθήσουν να γυρίσουν στη χώρα τους», λέει μια κάτοικος της περιοχής.







πηγή:gorgona-ariel.blogspot.com