Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Γεωργιάδης, Βορίδης προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία

Μετά το «διαζύγιο» με τον ΛΑΟΣ, οι Αδωνης Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης μετακομίζουν στο ρετιρέ της «πολυκατοικίας». Σήμερα ανακοινώθηκε η προσχώρηση των πρώην κορυφαίων στελεχών του ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία ενώ οι δύο άνδρες παρέδωσαν τις βουλευτικές τους έδρες.
Στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά βρίσκονταν για αρκετή ώρα οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι από σήμερα εντάσσονται στο κόμμα της ΝΔ, μετά τη διαγραφή τους από τον ΛΑΟΣ, εξαιτίας της θετικής ψήφου που έδωσαν την περασμένη Κυριακή στο νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Στις κρίσιμες στιγμές για την χώρα και στην «ανάγκη» να υπάρξει ένα μεγάλο σταθερό κόμμα αναφέρθηκαν οι κύριοι Μάκης Βορίδης και 'Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την συνάντηση που είχαν με τον Αντώνη Σαμαρά για την προσχώρησή τους στη ΝΔ. 
«Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μία στιβαρή ηγεσία που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο. Η μόνο οργρανωμένη παράταξη είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που εκφράζει την
ελπίδα να μην γίνει η Ελλάδα Συρία», δήλωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης.
Ο Μάκης Βορίδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε: «Αυτές τις στιγμές που είναι εξαιρετικά κρίσιμες αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι μία αξιόπιστη μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξη που όχι μόνο θα μπορεί, από τη μία να σταθεί με
αξιοπιστία απέναντι στους δανειστές και από την άλλη να εγγυηθεί στους πολίτες ότι η Ανάπτυξη θα έλθει. Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε δύσκολες αποφάσεις, αισθάνομαι ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα του».
Δήλωση έκανε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας, ο ο οποίος ανέφερε ότι σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον τόπο υπάρχει ελπίδα, είναι η ΝΔ η μόνη φιλελεύθερη αστική και λαική παράταξη που εξασφαλίζει όχι μόνο την παραμονή στην ΕΕ αλλά και την ανοδική πορεία της χώρας.

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να επιστρέψουν οι 21 διαγραμμένοι απάντησε ότι όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να πλαισιώσει τη ΝΔ.
Και τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες. 
Για σχέδιο διεμβολισμού του κάνει λόγο ο ΛΑ.Ο.Σ. σε ανακοίνωση του για την προσχώρηση των κυρίων Βορίδη και Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία.
«Δεν είναι προφανώς ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το ΟΧΙ μας, γνωρίζαμε ότι θα έχει παρενέργειες», σημειώνεται στην ανακοίνωση που καταλήγει:
«Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, μπορεί να ευνούχισαν ηθικά ηγεσίες κομμάτων, χαλύβδωσαν όμως την ηθική του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει κρίση και γνωρίζει να αντιδρά όταν πρέπει και όπως πρέπει».
Τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Γεωργιάδης παρέδωσαν τις έδρες τους στη βουλή και παραιτήθηκαν από βουλευτές.
Ο κ. Βορίδης θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ προτίθεται να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στο υπόλοιπο Αττικής, ενώ ο κ. Γεωργιάδης στη Β Αθηνών.

Ο ΆδωνηςΓεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης ψήφισαν υπέρ του νέου Μνημονίου, αντίθετα με τη γραμμή του Γιώργου Καρατζαφέρη, με αποτέλεσμα να διαγραφούν από τον ΛΑΟΣ.
Κοντά στις απόψεις των δύο πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ είναι και ο Θανάσης Πλεύρης, ωστόσο εκείνος επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία, ακολουθώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.
Ο κ. Βορίδης φαίνεται να είχε συμφωνήσει εδώ και μέρες με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε δώσει και την έγκρισή του να παραμείνει στην κυβέρνηση ως υπουργός Υποδομών.
Η θετική γνώμη του προέδρου της ΝΔ για να διατηρήσει το υπουργικό χαρτοφυλάκιο είχε εκληφθεί ως ένα πρώτο και σημαντικό δείγμα για τη μετακίνηση του κ. Βορίδη.
Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει με αυτές τις μετεγγραφές να κερδίσει το σκληρό δεξιό ακροατήριο και να εξουδετερώσει την όποια δυναμική μπορεί να αναπτύξει το νέο αντιμνημονιακό εκ δεξιών της ΝΔ κόμμα που ετοιμάζεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα και στο οποίο ενδέχεται να συμμετέχουν εκτός από τον Πάνο Καμμένο και ορισμένοι εκ των διαγραφέντων από τη ΝΔ.
Στο στρατόπεδο του ΛΑΟΣ η αποχώρηση των δύο δημιουργεί πρόβλημα, καθώς οι κ. Γεωργιάδης και Βορίδης ήταν κορυφαία και ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος.

Την ώρα που η μετεγγραφή του κ. Βορίδη είχε «κλείσει», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης έκανε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσει τον Άδωνη Γεωργιάδη στις τάξεις του κόμματος, δηλώνοντας χθες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι θα επιστρέψει την έδρα στο ΛΑΟΣ. Εάν συμβεί αυτό τότε θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη».