Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Μαρτυρία σοκ για θάνατο ασθενή!

Μια συγκλονιστική μαρτυρία για τα όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία καταθέτει στο "Βήμα της Κυριακής" ο αντεισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης.


Αφορά στο θάνατο νεαρής μητέρας δύο ανήλικων παιδιών στα χέρια πανεπιστημιακού γιατρού, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε μια αλληλουχία παραβιάσεων νόμων, δεοντολογίας και ηθικής.

Η νεαρή αποφάσισε να κάνει επέμβαση για την απαλλαγή από περιττά κιλά. Ήρθε σε επαφή με τον συγκεκριμένο γιατρό σε ιδιωτική κλινική.

Επειδή το ποσό ήταν μεγάλο (προσωπική αμοιβή και έξοδα της κλινικής) και η κοπέλα δεν είχε τόσα χρήματα, ο γιατρός της υπέδειξε να γίνει η επέμβαση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και να πληρώσει τελικά μόνο τον ίδιο. Προφανώς με «φακελάκι».

Η κοπέλα εισήχθη στο νοσοκομείο βάσει μιας άτυπης διαδικασίας, η οποία επιτρέπει την εισαγωγή ασθενών για χειρουργείο ως χρόνια περιστατικά από την επαρχία.

Το «χρόνιο» το βαφτίζει ο ίδιος ο γιατρός, όπως και έγινε.

Τελικά, πραγματοποιήθηκε η επέμβαση, ενώ παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά προβλήματα. Η νεαρή μητέρα παραπονιόταν, αλλά η κατάστασή της υποβαθμίστηκε. Τελικώς, κατέληξε.

Το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε με αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για ένα χρόνο, ο γιατρός άσκησε έφεση, η έφεση κρίθηκε από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΠΙΣ μετά από έξι χρόνια, οπότε και κρίθηκε ότι η πράξη είχε παραγραφεί.

Η μόνη ικανοποίηση για τους συγγενείς της άτυχης κοπέλας ήταν η απόφαση της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και αυτή κολοβή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μετά τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, αν κάποιος τιμωρηθεί σε φυλάκιση έως 3 χρόνια, η ποινή αναστέλλεται, ακόμα και αν παλαιότερα είχε άλλη καταδίκη έως 12 μήνες.
in.gr