Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αποκάλυψη ΣΟΚ: Εκτός ελέγχου το χρέος της Ελλάδας


Το λέγαμε τόσο καιρό αλλά πλέον έρχεται να γίνει επίσημο απο την ίδια την Βουλή. Τόσα μέτρα που έχουν παρθεί αναμένεται να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα αφού η διαχείριση του χρέους μοιάζει μη ελεγχόμενη αφού το χρέος εκτινάσσεται στα ύψη αντι να πέφτει.
Οι επιτελείς του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους...
στο μηνιαίο τους δελτίο αναφέρουν ότι «η δυναμική του δημόσιου χρέους είναι εκτός ελέγχου» , ακόμη και αν το νέο πακέτο διάσωσης απο την Ευρώπή δοθεί ολόκληρο.


Αναλυτικά, τα στοιχεία του δελτίου αφορούν στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011 ενώ στο κεφάλαιο με τίτλο «Δημόσιο Χρέος» μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό πρωτογενές έλλειμμα το οποίο στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί σημαντικά τον ετήσιο στόχο και η βαθύτερη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο την δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου» και συμπληρώνει ότι «οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου (μείωση επιτοκίων κατά 1 εκατοστιαία μονάδα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας)».


Όπως αναφέρεται στην έκθεση η μεγάλη αύξηση του χρέους, το υψηλό έλλειμμα το οποίο μάλιστα στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί κατά πολύ τον ετήσιο στόχο, σε συνδυασμό με την βαθύτατη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο τη δυναμική του χρέους, για το οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως πλέον είναι εκτός ελέγχου.


Παράλληλα, αναφέρεται πως όλες αυτές οι δυσμενείς εξελίξεις αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Σε πιο απλή γλώσσα όλες αυτές οι αποφάσεις της Συνόδου για τις οποίες πανηγύριζε η ελληνική κυβέρνηση πέφτουν στον γκρεμό, καθώς πλέον φαίνεται πως δεν κατάφεραν να σταματήσουν την ξέφρενη κούρσα του χρέους.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_8795.html