Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

"Κλείνει" στην Ίντερ ο Φορλάν

Δυναμώνει την επιθετική της γραμμή με έναν παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστή η Ίντερ.
Αποχαιρετά την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Ισπανία ο Ντιέγο Φορλάν καθώς τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στο Μιλάνο και την Ίντερ.

Ο Ουρουγουανός έχει κατακτήσει σειρά τίτλων ατομικών και συλλογικών: 2 φορές καλύτερος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν(Κύπελλο "Πιτσίτσι"-μόνο ο Ρονάλντο το είχε καταφέρει-ο βραζιλιάνος, ο χωρίς το ζελέ), 2 φορές το ευρωπαϊκό χρυσό παπούτσι για τις σαιζόν 2004-05, 2008-09, ενώ κατέκτησε τη χρυσή μπάλα του μουντιάλ 2010 και μπήκε και στην "χρυσή" εντεκάδα του μουντιάλ την ίδια χρονιά.
Συλλογικά έχει κατακτήσει το Ουέφα το 2010 και το ευρωπαϊκό σούπερ καπ την ιδια χρονιά με την Ατλέτικο Μαδρίτης, το Ιντερτότο το 2004 με τη Βιγιαρεάλ και νωρίτερα την Πρέμιερ Λιγκ το 2003, το Κομιούνιτι Σιλντ την ίδια χρονιά και το FA Cup το 2004 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Γιος και εγγονός διεθνών ποδοσφαιριστών της Ουρουγουάης δεν άργησε να αναδείξει το ταλέντο του. Ο "γνωστός" μας προπονητής του ΠΑΟΚ Λάζλο Μπόλονι τον είχε φέρει για δοκιμαστικά στη Νανσί, όταν ήταν 16 χρονών, δεν έπεισε τους Γάλλους και επέστρεψε στη Νότια Αμερική και την Ιντεπεντιέτε, όπου και έγινε γνωστός ως εξαιρετικός γκολτζής (37 γκολς σε 80 ματς).
Το ταλέντο του "μυρίστηκαν τα λαγωνικά" του Άλεξ Φέργκιουσον και έφτασε στο Μάντσεστερ το Γενάρη του 2002. Στο Μάντσεστερ είχε μεγάλο ανταγωνισμό (Ρούουντ Φαν Νίστελροϋ,Σόλσκιερ) και αν και πέτυχε μερικά σημαντικά γκολ (με δικά του γκολ η Γιουνάιτεντ είχε "αλώσει" το Άνφιλντ) εντός και εκτός Αγγλίας δεν έπεισε τον Σκωτσέζο τεχνικό και το 2004(μόλις είχαν φτάσει στο Μάντσεστερ οι Ρούνι,Κριστιάνο Ρονάλντο) μεταγράφηκε στη Βιγιαρεάλ.
Στην Ισπανία ξεδίπλωσε το μεγάλο του ταλέντο και στην πρώτη του χρονιά έγινε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και βοήθησε τη Βιγιαρεάλ να φτάσει για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το 2007 μόλις ο Τόρρες έφυγε για τη Λίβερπουλ ήρθε στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ατλέτικο. Το 2009 με 32 γκολ σε 33 αγώνες πήρε πάλι το Πιτσίτσι/βραβείο καλύτερου σκόρερ για το ισπανικό πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό χρυσό παπούτσι.
Κατέκτησε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2010 και το ίδιο καλοκαίρι ήταν η σημαία της εθνικής Ουρουγουάης στο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής(ναι της βουβουζέλας), όπου η χώρα του κατετάχθη 4η μεν με τον ίδιο δε να ανακυρήσσεται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης.
Η τελευταία του μέχρι τώρα "πινελιά" ήταν τα 2 γκολ που σκόραρε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα τον Ιούλιο του '11 απέναντι στην Παραγουάη και οδήγησε την Ουρουγουάη στην 15η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα.