Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

AlphaEurobank το όνομα της νέας μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας!

Ο Γ. Κωστόπουλος θα είναι
πιθανότατα πρόεδρος του νέου ομίλου
Η επίσημη ανακοίνωση απομένει για να επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα του τύπου αναφορικά με την συγχώνευση της Alpha Bank με την Eurobank.Στις 9:30 συνεδριάζουν τα ΔΣ των δύο τραπεζών για να επικυρώσουν το deal ενώ στις 14:00 στην κοινή συνέντευξη τύπου θα παρουσιάσουν τους βασικούς λόγους της συγχώνευσης, τους όρους της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών, την εμπλοκή του Κατάρ και το ποσοστό που αυτό θα αποκτήσει, αλλά και τη νέα διοικητική δομή. Πιθανότατα το νέο όνομα των συγχωνευόμενων τραπεζών θα είναι AlphaEurobank.
Το νέο σχήμα θα αποτελέσει την μεγαλύτερη τράπεζα στη ΝΑ Ευρώπη και την 25η μεγαλύτερη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με ενεργητικό 150 δισ. ευρώ, 8 εκατ. πελάτες, 80 δισ. σε καταθέσεις και 2.000 καταστήματα.
Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένει η αγορά το αυριανό άνοιγμα του Χρηματιστηρίου,αλλά κυρίως τις κινήσεις των άλλων ελληνικών τραπεζών,καθώς η εν λόγω συγχώνευση είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει  ντόμινο εξελίξεων στον κλάδο.Η Εθνική χάνει την πρώτη θέση που κατείχε από ιδρύσεώς της και θεωρείται δεδομένο ότι θα διερευνηθούν από μέρους της συζητήσεις για συνέργειες με τις άλλες τράπεζες,κυρίως με την Πειραιώς,το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική.
Άλλωστε είναι δεδομένη η στήριξη της κυβέρνησης σε τέτοιου είδους κινήσεις,καθώς έτσι θα επιλυθούν πολλά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.
Πάντως,θεωρούνται δεδομένες,σε βάθος χρόνου, συγχωνεύσεις καταστημάτων εκεί όπου υπάρχει υπερκάλυψη από καταστήματα των δύο τραπεζών,αλλά και απολύσεις εργαζομένων.