Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Διασυρμός της Άρσεναλ! 8-2 από τη Μ. Γιουνάιτεντ

Νωρίτερα η Μ.Σίτυ επικράτησε της Τόττεναμ με 1-5, αλλά οι "διάβολοι" έδειξαν ποιος θα είναι το αφεντικό...
Τρομερή η Γιουνάιτεντ διέλυσε (ακόμα περισσότερο) την αδύναμη μεν Άρσεναλ σε ένα κλασικό δε αγγλικό ντέρμπι κόντεψε να φτάσει και σε διψήφιο...! με τους "κανονιέρηδες" του Αρσέν Βενγκέρ να υφίστανται την πιο βαριά ήττα τους εδώ και 115 χρόνια!
Το σκορ "άνοιξε" για τους γηπεδούχους ο Γουέλμπεκ(22') και αφού ο Ντε Χέα απέκρουσε πέναλτυ του Φαν Πέρσι(27') ο Γιανγκ(28') έκανε το 2-0 με εκπληκτικό τελείωμα, ο Ρούνι το 3-0(41') με απ' ευθείας χτύπημα φάουλ και η Άρσεναλ μείωσε στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου με τον Γουόλκοτ.
Το β' ημίχρονο έκρυβε νέα δυσάρεστα για τον αλσατό τεχνικό και την ομάδα του όταν ο "Μπέκαμ"/Ρούνι στο 64' σκόραρε και πάλι από φάουλ, και πάλι στο ίδιο "παραθυράκι" του Σέζνι...3 λεπτά αργότερα σειρά είχε ο Νάνι που "κρέμασε" τον κίπερ της Άρσεναλ, που όμως δεν σταμάτησε να "μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα".
Στο 70' ο Παρκ Γι Σουνγκ, με συρτό αριστερό σουτ έκανε το 6-1, η λονδρέζικη ομάδα μείωσε με τον Φαν Πέρσι(74'), ο Ρούνι έκανε το χατ-τρικ από τα "11 βήματα" (82') και ο Γιάνγκ(άξιος αντικαταστάτης του Πολ Σκόουλς-πήρε και τη φανέλα του) με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ(91') "έγραψε" το τελικό 8-2, τη χειρότερη ήττα στην ιστορία της Άρσεναλ.
Οι συνθέσεις των 2 ομάδων:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ(Άλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Σμόλλινγκ, Έβανς, Τζόουνς, Εβρά, Νάνι(Παρκ), Κλεβερλέυ, Άντερσον(Γκιγκς), Γιανγκ, Γουέλμπεκ(Ερνάντεθ), Ρούνι.
Άρσεναλ(Αρσέν Βενγκέρ): Σέσζνι, Κοσιελνί, Ντζιουρού, Τζένκινσον(κόκκινη), Τραορέ, Ροζίτσκυ, Γουόλκοτ(Λάνσμπερι), Ράμζεϊ, Αρσάβιν, Κοκελέν(Τσάμπερλεν), Φαν Πέρσι(Σαμάκ).
Η ήττα αυτή δεν είναι τυχαία καθώς η Άρσεναλ πούλησε βασικούς της παίχτες χωρίς ακόμα να κάνει τις απαραίτητες προσθήκες. Ο Βενγκέρ πούλησε τους Κλισί(Σίτυ), Φάμπρεγας(Μπαρσελόνα), Εμπουέ(ΓαλατάΣεράι) και Νασρί(Σίτυ) ενώ "τελειώνει" η απόκτηση του νοτιοκορεάτη επιθετικού Παρκ Τσου Γιουνγκ από τη Μονακό.
Από την άλλη η Γιουνάιτεντ "αποχαιρέτησε" τους Νέβιλ, Σκόουλς, Φαν ντε Σαρ(αποσύρθηκαν) και απέκτησε τους Τζόουνς(Μπλάκμπερν), Γιανγκ(Άστον Βίλα), Ντε Χέα(Ατλέτικο Μαδρίτης) και προώθησε από τις ακαδημίες τους Κλέβερλι, Γουέλμπεκ